Logo enkel met rand + transparant 265x264

Nieuws

Blokker winkels te koop!

De familie Blokker gaat na het afstoten van de winkelketens Intertoys, Xenos en Leen Bakker ook hun meerderheidsbelang in Blokker verkopen. We voorspelde het al in februari 2018 maar nu gaat Blokker daadwerkelijk in de verkoop! Zo weet Michiel Witteveen (president-commissaris) vandaag te melden in gesprek met het FD.

De Blokker familie stuurt het grootwinkelbedrijf al ruim 122 jaar aan. Bij een eventuele verkoop komt een einde aan een jarenlange traditie van de familie Blokker. Momenteel zijn de aandelen nog volledig in handen de weduwe en broer van de in 2011 overleden oprichter Jaap Blokker. Blokker telt vandaag de dag 430 vestigingen in Nederland en heeft ruim 100 winkels in België.

Zalando experience centers

Blokker maakt sinds 2014 verlies. De sterke naam en het brede assortiment waren destijds onderscheidende factoren. Vandaag de dag is de formule simpelweg sterk verouderd, het voegt niets meer toe. Wat koop je nog bij de Blokker? Ik zeg snel ombouwen al die top locaties tot Zalando experience centers met geavanceerde AI paskamer spiegels of Amazon pick-up points. Kom op het is eind 2018! We staan hier toch niet van te kijken met zijn allen he?

In mei vorig jaar besloot het moederbedrijf Blokker Holding om bijna al haar winkeldochters te verkopen waaronder Leen Bakker en Intertoys. De organisatie kon zich vervolgens volledig richten op de Blokker-keten. De neergang van Blokker bleek ondanks de andere koers en de sterkere focus op online echter niet te redden. Het concern leed vorig jaar een verlies van 344 miljoen euro. Naast de Blokker staan by the way ook Big Bazar en de Xenos-winkels nog altijd in de etalage. Het blijven dus onzekere tijden voor al deze deze winkels waar ruim 10.000 mensen werken.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Lees meer over hoe wij cookies gebruiken in ons cookiebeleid. Als u akkoord gaat met het gebruik van cookies, klikt u op "Oke".