Logo enkel met rand + transparant 265x264

Nieuws

Hanzeroute in de Hanzesteden

In de Hanzesteden Elburg en Hattem lijkt de tijd stil te hebben gestaan. Nauwe steegjes en monumentale panden laten de geschiedenis herleven. Zowel Hattem als Elburg waren in de middeleeuwen échte handelssteden. Deze fietsroute volgt gedeeltelijk het spoor van de oude Hessenwegen. Deze voormalige handelswegen werden vroeger gebruikt door Duitse kooplieden (uit Hessen). Stap onderweg af bij het Nederlands Bakkerijmuseum, waar de geschiedenis van brood en banket getoond wordt. Een belevingsmuseum vol activiteiten voor jong en oud!

Klik hier om de route te downloaden.

De lengte van deze route is circa 52 kilometer. Wil je de route onderweg korter maken of juist verlengen? Op elk knooppunt vind je een kaart op het informatiepaneel en kun je zelf eenvoudig je route aanpassen.

Hanzeroute Noord

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Lees meer over hoe wij cookies gebruiken in ons cookiebeleid. Als u akkoord gaat met het gebruik van cookies, klikt u op "Oke".