Logo enkel met rand + transparant 265x264

Nieuws

Bakkerijmuseum in Hattem breidt uit

Jan Wigbers leidde de reconstructie van de oude bakkerswinkel uit Groningen.

Jan Wigbers leidde de reconstructie van de oude bakkerswinkel uit Groningen. © Martijn Rodenburg/Bakkerijmuseum Hattem

Bakkerijmuseum in Hattem breidt uit

Het Nederlands Bakkerijmuseum in Hattem breidt uit. Door toenemende bezoekersaantallen ‘trekt’ het museum er een pand bij. Ook kreeg het museum de beschikking over een ‘nieuw’ oud-Hollands interieur van een Groningse bakkerswinkel

Door de almaar groeiende stroom bezoekers, kon de relatief kleine receptie van het Bakkerijmuseum op drukke dagen de vraag nauwelijks meer aan. Wachtrijen tot ver buiten het museum waren daarvan regelmatig het gevolg. Zeker met slecht weer waren dergelijke wachtrijen uiteraard niet wenselijk.

Uitbreidingsmogelijkheden

Om de problemen een hoofd te bieden, keek het Bakkerijmuseum al langere tijd uit naar uitbreidingsmogelijkheden. Toen het pand Ridderstraat 23, een sfeervol monumentaal pand tegenover het museum, beschikbaar kwam, was de rekensom van één-plus-één is twee snel gemaakt. Met de aankoop ervan zou er meteen meer plek vrijkomen voor exposities en het gaf de mogelijkheid de huidige receptie te ontlasten.

Nalatenschap

Behalve het nieuws over de uitbreiding, meldt het Bakkerijmuseum ook dat zij een fraaie nalatenschap heeft verkregen, afgelopen zomer. Het betreft onderdelen van het interieur van een negentiende-eeuwse bakkerswinkel uit de stad Groningen. De verzameling bevat onder meer een fraai tegeltableau met korenbloemen en unieke glas-in-loodramen met bakkerij-afbeeldingen. Aan de hand van oude foto’s en documenten heeft er inmiddels een reconstructie van het winkelinterieur plaatsgevonden onder leiding van Jan Wigbers uit Hattem.

Bezichtigen

Het unieke bakkerswinkelinterieur is ondergebracht in het ‘nieuwe’ deel van het Bakkerijmuseum, dat vanaf maandag 24 december officieel is geopend.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Lees meer over hoe wij cookies gebruiken in ons cookiebeleid. Als u akkoord gaat met het gebruik van cookies, klikt u op "Oke".