Logo enkel met rand + transparant 265x264

Nieuws

Start fase2 binnenstad Hattem

Op 2 december heeft er een oriënterend gesprek plaats gevonden over de aanpak van de herinrichting van de binnenstad, het gesprek had een oriënterend karakter en heeft plaats gevonden op het gemeentehuis, samen met de projectleider Jurian Lier van de gemeente Hattem, wethouder Auke Schipper en het HAVO bestuur.

DOEL
Het doel is een aantrekkelijke en voor iedereen toegankelijke openbare ruimte van de historische binnenstad die bijdraagt aan:

• een economisch vitaal ondernemersklimaat;

• een hoge attractiewaarde voor bezoekers;

• een centrale ontmoetingsfunctie voor de bewoners en ondernemers.

VRAAGSTELLING
De Hanzestad Hattem heeft een prachtige binnenstad met een prettige menging van wonen, winkelen, werken, musea, horeca, recreatie en toerisme. Een monumentaal karakter en een middeleeuws stratenpatroon. Goed bereikbaar. Voldoende parkeervoorzieningen aan de randen. Een jachthaven met 240 ligplaatsen en 15- 20 camperplaatsen. Drie musea. Een goed gevulde evenementenkalender, een specifiek winkelaanbod en goede horeca.

Hattem heeft een aantal bijzondere kwaliteiten waarop in de toekomst kan worden voortgebouwd. Het is een compacte Hanzestad met een monumentaal karakter. Gelegen tussen de IJsseldelta en het Veluws massief. Het sfeervolle centrum verbindt deze kwaliteiten; het historische karakter, de verschillende musea, de bijzondere winkels en de sfeervolle en vriendelijke atmosfeer. Ze vormen de basis om ook in de toekomst kwaliteit en aantrekkingskracht te kunnen bieden.

Een kwalitatief hoogwaardige binnenstad verenigt verschillende functies :

• Ontmoetingsplaats voor de bewoners

• Vestigingslocatie voor ondernemers

• Toeristische attractie voor bezoekers

Daarbij is het de gezamenlijke opgave om het centrum aantrekkelijk en levendig te houden. De Hattemse binnenstad vormt een dynamisch geheel. Ze is het toneel van uiteenlopende ingrepen en investeringen die het aanzien de binnenstad kunnen beïnvloeden. Deze zorgen er stapsgewijs voor dat het aanzicht van de binnenstad veranderd.

“HOE ZIET EEN AANTREKKELIJKE OPENBARE RUIMTE IN DE BINNENSTAD VAN HATTEM ERUIT?”

Dat is voor ons de vraagstelling, hierin werken we nauw samen met de gemeente Hattem, om te komen tot een samen gedragen besluit en het faciliteren van een toekomstbestendige binnenstad stad.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Lees meer over hoe wij cookies gebruiken in ons cookiebeleid. Als u akkoord gaat met het gebruik van cookies, klikt u op "Oke".